lauantai 21. maaliskuuta 2015

Eka peli lyötiin lukkoon

Olimme päättäneet avata Escape Room Helsingin 1.12. Viikkoa ennen avauspäivää vallitsi täysi kaaos kauniissa Korkeavuoren asunnossa, johon olimme rakentamassa ensimmäistä peliä Archipelagoa.  Kului liimaa, ruuveja, maalia, laminaattia. Virgo yritti vetää seurantakameroiden ja monitoreiden johtoja paksujen jugend-kiviseinien lävitse. Yvonne hääri kummallisten lukkojen parissa ja opetteli koodien säätämistä. Englannista kutsuttu pelikonsultti Ed istui viilipyttynä sohvassa ja tyynnytteli meitä. "Ei hätää, on aina kaaosta viime metreille asti."

Ed, jonka löysimme Englannista onnellisen sattuman kautta, oli tukena ja turvana meille aloitteleville pakopeli-rakentajille. Emme olleet osaneet kuvitella miten monta seikkaa piti ottaa huomioon pelin jännityksen, haasteellisuuden ja toimivuuden varmistamiseksi. Ed antoi kullanarvoisia vinkkejä ja toi peliin ison ripauksen brittiläistä huumoria.
    
Koko matka tähän pisteeseen asti oli muutenkin ollut kuin aitajuoksu. Heti kun luulimme että pääsemme etenemään, seuraava aita nousi eteemme ja vaati vielä isomman ponnistuksen. Olimme löytäneet mahtavan tilan Pikku-Robalta ja vuokrasopimus oli allekirjoittamista vailla valmis. Samana päivänä kun piti tavata välittäjä pankissa ja allekirjoittaa sopimus, vuokranantaja ilmoitti että toimistotila muutetaankin asunnoksi. Meillä oli neljä päivää aikaa löytää uusi tila joka olisi Helsingin keskustassa, heti vapaa ja soveltuisi pelien rakentamiseksi. Ed Englannista ilmoitti että shit happens, mutta jos ei saadakaan kämppää, hän en palauta maksamaamme palkkiota. 

Onni potkaisi ja ovi avautui Korkeavuorenkatu 41:n tilaan. Ihastuimme siihen ensi silmäyksellä, kun astuimme käsin koreistemaalattuun rappukäytävään ja sieltä asuntoon, jossa komeili valtava, jugendmallinen kaakeliuuni. Seiniä koputtelemalla paikallistimme kiinni muuratut oviaukot huoneiden välissä ja totesimme: toimii. Tähän tulee Escape Room Helsinki.Sopimus lyötiin lukkoon pimeässä huoneistossa kännykkälamppujen varassa. Ja lukkoteema jatkui joulukuun ensimmäiseen päivään asti kun Archipelago avattiin, sillä alaoven summeri ei avannutkaan ovea ensimmäisille vieraille! Mentorimme oli oikeassa: Täysi kaaos vallitsi viime metreille asti, mutta ei hätää! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti