tiistai 3. maaliskuuta 2015

Tästä se alkoi

Pariisi, lokakuu, intiaanikesä. Ei menty Louvreen tai Eiffeltorniin. Olimme uteliaita, etsimme uutta kokemusta. Ja siinä se oli, Mystery Escape Pariisi.  Axel otti meidät vastaan isossa tyylikkäässä aulassa.
 Jätimme laukut kaappiin ja kuulimme johdannon: Teidät lukitaan huoneeseen ja teillä on 60 minuuttia aikaa päästä ulos. Etsikää huoneesta johtolankoja, josta saatte salaiset koodit lukkojen ja tilojen avaamiseen. Tehkää yhteistyötä, lyökää viisaat päänne yhteen! Fyysistä voimaa ei tarvita.
     Axel myhäili salaperäisesti ja avasi meille lukitun oven. Astuimme Manor House pelihuoneeseen: antiikkihuonekalut, matkalaukku, pöytä, taulut, pitkään mekkoon puettu, ketjuihin kahlittu mallinukke kulmassa. Free the spirit! oli huoneen missio. Nainen oli murhattu ja hänen henkensä yhä leijui huoneessa.
     Tunti meni aivan liian nopeasti. Ihmeteltiin eriskummallisia ratkaisuja eikä päästy ulos, vaikka peliohjaajamme Axel, joka seurai meidän kompurointimme kameroiden kautta, tiputteli vinkkejä seinällä roikkuvalle näytölle. Kuitenkin kokemus oli huikea! Aivoissa pyöri vimmatusti, kun ajattelukykyä haastettiin monelta näkökulmalta. Koko tunti meni flow-kokemuksessa.
     Tämähän oli se juttu! Tiimirakennusta valmentava yrityksemme oli pitkään etsinyt tuotetta, joka antaisi konkreettisen kokemuksen hyvin virtaavasta tiimityöstä ja samalla olisi hauska ja haasteellinen.
     Tulimme kotiin, intiaanikesä oli ohi. Perustimme Escape Room Helsingin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti