torstai 20. heinäkuuta 2017

City Escape - pakopeli Helsingin taivaan alla


Muistatko Dan Brownin Da Vinci-koodi-kirjaa? Se missä Robert Langdon juoksee Pariisin halki etsimässä salaisia symboleja, joita tulkitsemalla hän pääse askel askeleelta lähemmäksi missionsa ratkaisua.

Eikö Helsinkikin voisi olla salaisen juonen tapahtumapaikka?da Vinci-koodin vauhdikkaan  kaupunkimetsästyksen hengessä aloimme keväällä pohtia pakohuonepeliä, jonka tapahtumapaikkana olisi koko Helsingin keskusta. Onhan meillä oma Mona Lisakin!


Millaisia koodeja ja symboleja on piilotettu kaupungin kadunkulmiin? Voisivatko pelaajat seurata tarinaa pitkin stadin salaisia sopukoita? Entä pelin arvoitukset ja tarinankäänteet -  löytyisikö tekniikan tuomia uusia mahdollisuuksia kohottamaan todellisuutta?

Samoja ajatuksia oli ajateltu muuallakin. Löysimme pelialustan, jossa GPS:n ja tabletin avulla pystyy heittäytymään seikkailuun missä ympäristössä tahansa. Asia selvä! Kävimme tutkimusmatkoilla pitkin Helsingin keskustaa etsien jännittäviä, ennalta arvaamattomia paikkoja pelireittiä rakennettaessa. Onko kahvilanpitäjä salainen agentti? Mitä viestiä taitelija on piilottanut patsaaseen?

Hauskaa ja haastavaa on ollut ja nyt olemme valmiit! Heinäkuussa 2017 avaamme Helsinkiin kaksi ulkoilma-pakohuonepeliä, Operation Mindfall (kyllä, muistuttaa Bond-elokuvaa Skyfall) ja Magic Portal (hieman Harry Potter-vibbiksiä?).

Nyt toivotaan vain että kesä ja syksy tarjoaisi ihania säitä näitä seikkailuja varten. Vaikka tosiasiassa taitaa käydä niin, että peli on niin jännä ettei säätä ehdi huomatakaan. 🌞


www.cityescape.fi
www.escaperoom.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti