torstai 28. heinäkuuta 2016

Ei pitänyt tulla kauppaa


Seitsemän peliä jo pyörii kolmessa eri Helsingin sydänkeskustan osoitteessa ja sitä paitsi, mehän haluamme luoda pelimme itse. Escape Room Helsingillä ei ollut tarvetta laajentua. Kun Imaginary Friends ottivat yhteyttä ja kysyivät, että olemmeko kiinnostuneet heidän peleistään, lähdimme kylään uteliaisuudesta. Ketkä he olivat siellä Yrjönkatu 17:ssa ja minkälaiset pelit he halusivat myydä?
Punainen ovi keskellä porttikäytävää avautui kapeaan, himmeästi valaistettuun kellarikäytävään. Keskustan melu katosi ja odottavainen tunnelma tiivistyi. Täällähän voi tapahtua mitä vain!

Alex ja Anastasia, Imaginary Friendin omistajat, esittelivät innokkaasti pelihuoneitaan. Ensin menimme Saunaan ja heti ovella syntyi ajatus...pitäisikö kuitenkin harkita ostoa? Secret of the Sauna-peli huokui aitoa suomalaisen saunan magiaa. Tehtävät ja arvoitukset olivat nokkelia ja yllätyksellisiä, juuri niin kuin saunatonttu ne tekisi.

Seuraavaksi tutustuimme joulupeliin Santa's Key. Piparit tuoksuivat, kuusi kimmelsi ja tuli lepatti takassa. Tässäkin pelissä tunnelma oli niin aito, että nanosekunnissa siirryttiin heinäkuun helteistä keskitalven taikaan. Siellä oli lapsillekin innostavia tehtäviä ja kuvittelimme lapsiperheiden iloa ikijoulun pauloissa. Poistuimme hymysuin.

Viimeisessä pelihuoneessa tunnelma muuttui jyrkästi. Suomalaisista kulttuuriperinteistä hypättiin rajusti mielen pimeimpiin kolkkiin. Suomalainen perinne sekin, muttei lapsille sopiva. ”Tästä voisi tehdä viinan, puukon ja hulluuden pelin”, kuiskasin Virgolle. ”Black Love”.Ei pitänyt tulla kauppaa, mutta hurahduimme täysin Alexin ja Anastasian hyvin rakennettuihin, tunnelmaa huokuviin peleihin. Onko siis oikeasti niin, että ulkomaalaiset tietävät paremmin mitä Suomella on tarjottavana? Joten ylpeänä esitämme nyt Escape Room Helsingin neljännen toimipisteen: Magic Finland Games, Yrjönkatu 17, porttikäytävän ovi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti